dimarts, 1 de juliol del 2014

Pany-Farrera (Normal) al Centinella (i al Fusell) (A1 Ae/V) 55m.

A la zona de la Plantació hi trobem el Centinella acompanyat dels seu fusell de pedra. La forma més fàcil i guapa de pujar-hi es accedir primer al diminut cim del Fusell per travessar fent un èpic (però fàcil) pas al buit cap al Centinella i guanyar el seu cim. Un petit festival de via on tot i el seu curt recorregut gaudirem de valent penjant-nos i assegurant-nos del seu rústic equipament. Al pot petit hi ha la bona confitura!!!
Ressenya de la via
Aproximació: Nosaltres estàvem una mica gossos i vem pujar amb el funicular fins a la estació de Sant Joan. Des d'allà seguim el camí que passa per sota els Gorros, i un cop els hem passat, seguim una mica més, hem de travessar una espècie de passadís de roca, i abans del mirador veurem un camí que es desvia a mà esquerra i que en forta baixada ens porta cap a la Plantació. Al cap de 5 minuts, el primer que trobarem si anem seguint avall és el Centinella amb el Fusell. Hem de pujar per una canaleta on hi ha un arbre a una especie de talaia de pedra des d'on comença la via.

Material: Ens farà falta unes 10 cintes exprés, una baga molt llarga per la reunió del cim del fusell, el camalot#2, un cordino per llaçar un arbre i una plaqueta recuperable (la plaqueta, el cordino i el friend no són indispensables pero si els portem ho agrairem).

A punt d'arribar al lliure de la primera tirada
L1(Ae/A1/IV - 25m.): El primer llarg es tracta d'enfilar-nos a la estructura rocosa (III) i anar a buscar el primer burí on ja penjarem l'estrep, hem d'anar seguint les assegurances cap a la esquerra (Ae). Trobarem algun altre burí, i pitons força antics pero que encara aguanten. Hi ha algun lloc on per arribar al següent pitó ens hem d'estirar força i podem salvar-ho amb un pas d'A1 amb el camalot i quan arribem al final de la fissura podem llaçar l'arbre i des de l'arbre encintar un burí que ens protegirà la entrada a una placa (IV) per on pujarem fins al coll entre les dues agulles, podem pujar també una mica en diedre. A mitja placa trobarem un altre burí abans d'arribar a la reunió.

A la segona tirada
L2(V/A0 - 20m.): Sortim amunt (IV) ajudant-nos si cal de la paret del Centinella a buscar un tac de fusta que hi ha encastat en una fissura. Al costat hi podem posar el camalot per reforçar. Flanquejem a la dreta (IV), on trobarem un altre burí, i ja des d'aquí hem d'anar a buscar (IV+) una fissura que ens queda uns 3 o 4 metres mes amunt i que esta plena de claus, en lliure li donen V+, pero el seguros estan tan junts que podem passare en Ae, o en A0. Un cop s'acaba la fissura ens coloquem a la dreta en un petit replà, i des d'allà ja fins al cim (IV). Si busquem trobarem un cap de burí on posar la plaqueta i que en protegirà aquest últim pas, ja que encara que no es difícil, la roca no es gaire bona, i l'últim clau queda una mica lluny. Al cim farem la reunió amb la baga llarga. La veritat es que el merlet que fem servir sona a buit i belluga una mica, pero es el que hi ha. També podem aprofitar un parell de pitons que hi ha darrera el merlet per fer algun apanyo.

El pas...
Superant el canvi d'agulla
L3(IV - 10m.): Es tracta de desgrimpar, nosaltres ho vem fer per l'esperonet, i després anar a busca una petita repisa (IV) on ens cabran els dos peus i que està al lloc on son mes aprop les dues agulles. Nomès ens quedarà posar un peu a cada banda, buscar una mlt bona presa al Centinella i fer el canvi d'agulla i pujar per terreny fàcil (pero amb un subidón que t'hi cagues) fins a la reunió al Centinella.

Descens: Ràpel de 45m. des de la mateixa reunió i tornada pel mateix camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada